KARATE KYOKUSHIN

Inspirat de confucianism și îmbibat de filozofia Zen, Karate Kyokushin sau Kyokushinkai, una dintre cele mai populare arte marțiale din lume, este un stil de karate care combină admirabil principiile estetice și spiritualitatea.

Datorită funcției sale de echilibrare din punct de vedere psiho-fizic, Karate Kyokushinkai este o activitate sportivă potrivită pentru toată lumea: pentru tineri, care învață arta autoapărării și a controlului; pentru persoanele în vârstă, care își păstrează o stare de sănătate optimă prin compensarea forței fizice diminuate cu dexteritate și claritate mentală; pentru femei, care experimentează un sentiment sporit de bunăstare și siguranță interioară care le sporește atractivitatea.

Disciplina este, de asemenea, deosebit de potrivită pentru copii, care sunt încurajați să își dezvolte potențialul și să devină mai conștienți de resursele personale, punctele forte și vulnerabilitățile lor.

Aceștia își îmbunătățesc capacitatea de autocontrol, își consolidează spiritul de observație și simțul critic, își perfecționează intuiția și înțeleg importanța anumitor valori fundamentale, cum ar fi cooperarea, toleranța și respectul pentru ceilalți.

Mulți tineri care provin din situații de mari dificultăți familiale sau sociale și care se apropie accidental de practicarea artelor marțiale, fac schimbări substanțiale atunci când descoperă că posedă resurse interioare nesperate.

Obiectivul comun atât pentru copii, cât și pentru adulți este dobândirea unei mai mari încrederi în sine pentru o mai bună integrare în societate.

Instructori