KICKBOXING - MUAY THAI

Kick Boxing sau kickboxing este un sport de luptă care își are originile în Japonia, de unde s-a răspândit în SUA și Europa. Această disciplină combină tehnicile de lovituri cu piciorul, tipice artelor marțiale orientale, cu loviturile de pumn, tipice boxului. Este un sport care poate fi practicat de toată lumea, atât bărbați, cât și femei, deoarece îmbunătățește forța fizică și încrederea în sine. Este, de asemenea, un remediu excelent împotriva stresului, precum și un antrenament benefic.Antrenamentul tipic de kick boxing este intens, stimulând astfel funcția cardiovasculară, ceea ce aduce o îmbunătățire consecventă a rezistenței.

În plus, antrenamentele îmbunătățesc tonusul:
– picioare;
–abdomen;
–fese;
–brațe;
–umeri.

Kick boxing-ul este o artă marțială care presupune folosirea pumnilor și picioarelor, conform unor tehnici specifice.
Loviturile folosite în kick boxing se bazează pe tehnicile folosite în box: directe, croșee, uppercut-uri și combinații ale celor trei.
Există diferite tipuri de tehnici de lovire cu piciorul în kick boxing, dintre care unele sunt considerate fundamentale, în timp ce altele sunt variante sau tehnici speciale care pot fi folosite în luptă.

Numeroasele beneficii ale kick boxing-ului asupra corpului și a minții sunt din ce în ce mai apreciate de femei, care se apucă de acest sport pentru a-și îngriji corpul și pentru a învăța tehnici de autoapărare.
Acesta este motivul pentru care cursurile de kick boxing pentru femei devin din ce în ce mai populare; în plus, practicarea acestei arte marțiale ajută la:
–recâștigarea încrederii;
–arderea grăsimilor;
–tonifierea picioarelor și feselor;
–dezvoltarea masei musculare.

Muay Thai este o artă marțială tradițională și un sport de luptă care își are originea în Thailanda.
Folosește o gamă largă de tehnici, toate lovituri, executate cu picioarele și brațele. Această disciplină este cunoscută și sub numele de „arta celor opt arme” sau „știința celor opt membre”, deoarece permite folosirea pumnilor, loviturilor, coatelor și genunchilor, adică a opt părți ale corpului.
Practicantul trebuie să aibă o mare rezistență aerobică, dar în același timp viteză și putere în loviturile sale.În cele din urmă, o mare parte din muncă este dedicată antrenării picioarelor și, respectiv, a mușchilor abdominali, pentru a aplica loviturile și pentru a le putea încasa fără daune.
De asemenea, îmbunătățește reflexele și coordonarea, care sunt esențiale în luptă.
După cum vă puteți imagina, este, de asemenea, excelent pentru eliberarea de stres și furie și ca metodă de autoapărare.