MMA - KEMPO

MMA este un sport de luptă full-contact, ale cărui reguli permit utilizarea unor tehnici de lovire, precum lovituri cu piciorul, coatele, pumnii și genunchii, precum și tehnici de luptă, cum ar fi manevrele, strangulările și proiecțiile. Regulile unei lupte MMA variază de la o țară la alta și de la o organizație la alta, dar, în general, există câteva aspecte care rămân aceleași.

O serie de beneficii psihofizice pot fi obținute prin practicarea MMA.

– Activitatea aerobică intensă arde grăsimile și ajută la pierderea în greutate.
– În același timp, este unul dintre puținele sporturi care lucrează intens și mușchii și, prin urmare, îi tonifică și îi întărește. În special, abdomenul, picioarele și fesele sunt foarte solicitate.
– Îmbunătățește reflexele și coordonarea.
– Îmbunătățește echilibrul.
– Eliberează stresul.
– Îmbunătățește stima de sine.
– Utilă pentru autoapărare.
– Îmbunătățește circulația.

O disciplină care folosește întreaga gamă de tehnici de atac și apărare, KEMPO este considerat de specialiști cel mai complex sport de luptă și cea mai veche Artă Marțială.

Sportivii folosesc lovituri cu pumnii și picioarele, cu coatele și genunchii, aruncări și proiectări, fixări și imobilizări, lovituri în luptă la sol. Practic, KEMPO reprezintă transpunerea unei arte martiale stravechi într-un sport modern, actual, bine determinat în peisajul sportiv internațional.

Kempo poate fi practicat de toată lumea, deoarece nu necesită abilități fizice deosebite, iar practica sa îi satisface atât pe cei care caută o modalitate de a se menține în formă, cât și pe cei care caută un sistem bun de apărare personală.Kempo este, de asemenea, potrivit pentru copii și tineri. Este o activitate motrică excelentă pentru copii, deoarece favorizează o dezvoltare fizică și mentală armonioasă. Kempo dezvoltă mișcările naturale ale corpului și le disciplinează în modele precise. Această disciplină marțială antrenează întreaga musculatură, contribuind la dezvoltarea armonioasă a întregului corp; spatele este întărit, iar articulațiile devin mai flexibile.