KRAV MAGA

Krav Maga este un sistem de luptă creat la mijlocul secolului trecut pentru a antrena armata statului Israel. Se bazează pe o abordare științifică și realistă a luptei, conform căreia, într-o situație periculoasă, obiectivele principale sunt protejarea propriei persoane și a însoțitorilor și neutralizarea obstacolului în cel mai scurt timp și cu cel mai mic efort fizic posibil.

Pentru a realiza acest lucru, este esențial să se acționeze asupra punctelor sensibile ale corpului agresorului, clasificate în funcție de amploarea daunelor care pot fi provocate.

Krav Maga (literal „luptă corp la corp”) este denumit în prezent un „sistem deschis”, deoarece este actualizat și îmbunătățit în mod constant pe baza experienței de intervenție reală.

Astăzi, Krav Maga este utilizat pe scară largă și în zonele civile, unde s-a impus ca fiind sistemul ideal de autoapărare.

Spre deosebire de multe alte arte marțiale, Krav Maga nu este considerată o disciplină sportivă, nu există întâlniri sau campionate de Krav Maga tocmai din cauza absenței unor reguli utile pentru protecția adversarului, întrucât într-o situație de confruntare reală nu există lovituri sau arbitraje interzise.

Un alt aspect interesant al acestui tip de luptă este controlul stresului. De fapt, în timpul unei mari părți a antrenamentului, învățarea și utilizarea anumitor tehnici îl poate supune pe practicant la stres, ceea ce îl determină pe acesta să fie capabil să își păstreze calmul și să trăiască cu el, fără a se lăsa acaparat.

Prin urmare, potrivit unor experți, această disciplină este bună pentru spirit, dar și pentru stima de sine. Poate crește încrederea în propriile capacități și chiar poate antrena mintea să ia decizii importante într-o perioadă scurtă de timp, îmbunătățind astfel capacitatea de reacție. Krav Maga poate fi, prin urmare, o alegere bună pentru toată lumea și ne poate învăța să fim mai calmi chiar și atunci când situația nu ne permite acest lucru.

Instructori